تولید کننده نمک صورتی قرمز، نمک صورتی نارنجی دانه درشت و دانه ریز بسته بندی در کیسه ۲۵ کیلویی، ارسال به سراسر کشور، بارهای صادراتی لب مرز تحویل می شوند، ظرفیت تولید ماهانه ۸۵۰ تن.
پیش از پرداختن به روش تولید نمک صورتی قرمز، خالی از لطف نیست که به منشا پیدایش این هدیه چشمنواز طبیعت بپردازیم. این کریستالهای صورتی رنگ، سفری به طول میلیونها سال را پشت سر گذاشتهاند. در دورهای بسیار دور، دریاهایی به طور کامل تبخیر شدند و ذخایر گستردهای از نمک و مواد معدنی را به جای گذاشتند. با جابجایی قارهها، صخرههای اطراف بستر این دریاها به سمت بالا کشیده شدند. این تغییر باعث تشکیل رشته کوههایی شد، که اکنون معادن نمک در دل آنها مدفون است. نمک و مواد معدنی در دل این صخرهها متبلور شدند تا هزاران قرن بعد خوراک و داروی انسانها را تشکیل دهند.
روش تولید نمک صورتی قرمز چگونه است؟
برخلاف تصور بسیاری از افراد، استخراج نمک صورتی قرمز توسط ماشین آلات صنعتی صورت نمیگیرد. این کار با دست و توسط کارگران ماهر انجام میشود. برای انجام این کار از مواد منفجره نیز استفاده نمیشود، بلکه این کار با روشهای سنتی صورت میگیرد. به این ترتیب علاوه بر حفظ ساختار کریستالی نمک، از آسیب به طبیعت نیز جلوگیری میشود. کریستالهای نمک پس از استخراج اصولا به کارخانه منتقل میشوند تا آماده سازی و بستهبندی گردند. نمک صورتی قرمز، برخلاف نمکهای صنعتی، به صورت شیمیایی تصفیه نمیشود. این کار کمک میکند تا مواد معدنی موجود در آن به شکل طبیعی باقی بمانند و قابل استفاده باشند. رنگ صورتی آن نیز به دلیل وجود همین مواد معدنی، بخصوص آهن است.
خواص نمک صورتی قرمز در طب سنتی
نمک صورتی قرمز طبیعتی گرم و خشک دارد. در منابع طب سنتی برای این نمک کاربردهای بسیار زیادی ذکر شده است. از جمله میتوان به این موارد اشاره کرد: کنترل فشارخون، زیبایی پوست و مو، کاهش درد مفاصل و عضلات. در ادامه به بررسی برخی از این فواید میپردازیم.
تقویت قوای بدن
نمک صورتی قرمز علاوه بر حفظ رطوبت بدن، که عامل بسیار مهمی در سلامت بدن است، PH بدن را نیز تنظیم میکند. PH نشانگر میزان قلیایی یا اسیدی بودن محیط داخلی بدن است. پایین بودن میزان PH باعث پوکی استخوان و پوسیدگی دندانها میشود.
بهبود در هضم غذا و رفع ناراحتیهای گوارشی
در طب سنتی دلیل بسیاری از مشکلات گوارشی مثل: نفخ، سوزش سردل و سوءهاضمه، غلبه بلغم یا سودا ذکر میشود. نمک صورتی قرمز به خوبی در درمان این مشکل ظاهر میشود. به زبان علم مدرن میتوان آن را چنین تعبیر کرد که نمک در تولید اسید کلریدریک یا همان شیره معده به کمک بدن میآید. در نتیجه باعث میشود تا تجزیه و هضم مواد غذایی آسانتر و موثرتر صورت بگیرد. شاید به همین دلیل است که مزه کردن اندکی نمک پیش و پس از غذا توصیه میشود.
پاکسازی مجاری تنفسی با نمک صورتی قرمز
طب سنتی، نمک صورتی قرمز را دارای خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتریایی معرفی میکند. در نتیجه آن را برای زدودن عوامل آلرژیزا و بیماری زا از مخاط مجاری تنفسی، مفید میداند. برای این کار کافیست با محلول رقیقی از آب و نمک صورتی قرمز، مجرای بینی را شستشو داد یا آن را در گلو قرقره کرد.
نمک صورتی برای تیروئید
یکی از خواص نمک صورتی قرمز که در تحقیقات علمی نیز مورد بررسی قرار گرفته است، تاثیر آن بر عملکرد غده تیروئید است. نمک صورتی به لطف برخورداری از مواد معدنی ارزشمندی مثل ید و پتاسیم، قادر است کارکرد غده تیروئید و ترشح هورمونها را تنظیم کند. کمبود ید باعث اختلال در کارکرد غده تیروئید میشود. پیش از این برای رفع کمبود ید، مصرف نمک تصفیه شده یددار توصیه میشد.
اما امروزه پزشکان و متخصصان تغذیه، مصرف نمک صورتی قرمز را جایگزین به مراتب بهتری معرفی میکنند. دلیل این امر نه تنها وجود مواد معدنی متنوعتر در این نمک، بلکه وجود سدیم کمتر است. مصرف سدیم بخصوص در افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند، بسیار باید محتاطانه باشد زیرا مشکل آنها را تشدید میکند. غذاهای فرآوری شده و نمک تصفیه شده خوراکی حاوی سدیم بالایی هستند. به همین دلیل علاوه بر اختلال در کارکرد غده تیروئید، باعث بالا رفتن فشار خون نیز میشوند. لازم به ذکر است که کم کاری تیروئید، خود زمینه ساز افزایش فشارخون است.
تاثیر نمک صورتی بر رشد مو
سلامت پوست سر، به عنوان بستری برای موها، در رشد و زیبایی موها بسیار حایز اهمیت است. استفاده از نمک صورتی میتواند تضمینی بر حفظ این سلامتی باشد. این نمک با حفظ رطوبت پوست سر، از نفوذ آلودگیها جلوگیری میکند. علاوه بر آن با تامین مواد معدنی ضروری که جذب پوست میشوند، رشد موهای سالم و شاداب را تضمین میکند. خاصیت دیگری که نمک صورتی قرمز را برای رشد مو موثر میکند، خاصیت آن در کنترل چربی پوست سر یا همان سبوم است. ترشح بیش از حد و تجمع سبوم باعث ضعیف شدن فولیکول مو و ریزش آن میشود. از طرفی داشتن تار موهای سالم و ضخیم در گرو خونرسانی موثر و کافی به فولیکولهای مو است. نمک صورتی قرمز بهترین انتخاب برای انجام این ماموریت است.
برای بهرهمندی از خواص نمک صورتی قرمز در رشد مو، میتوانید آن را به صورت اسکراب استفاده نمایید. برای این کار کافیست تا پس از خیس کردن کامل موها، یک قاشق چایخوری از این نمک را روی پوست سر به آرامی ماساژ دهید. البته میتوانید آن را به شامپوی خود اضافه کنید و سپس روی پوست سر ماساژ دهید. راه دیگر، اضافه کردن ۳ تا ۵ قاشق چایخوری نمک صورتی قرمز به حدود سه لیتر آب است. سپس موها را به این محلول آغشته کنید و اجازه دهید برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی موها بماند و سپس آبکشی نمایید. توجه داشته باشید که اگر موهای خشک یا آسیب دیده دارید با احتیاط از نمک روی موهای خود استفاده کنید تا آسیب تشدید نشود.
صادرات نمک صورتی قرمز
نمک صورتی در سراسر جهان با نمک هیمالیا شناخته میشود، که در کشور پاکستان استخراج میشود. اما معادن معدود دیگری نیز از این نمک در جهان وجود دارد. خوشبختانه یکی از این گنجینههای ارزشمند، در کشور ما قرار گرفته است. نمک صورتی قرمز ایران بسیار با کیفیت است و هزینه تولید مقرون به صرفهای دارد. از طرفی امروزه خواص نمک صورتی در جهان شناخته شده است و بازار بالقوهای را برای نمک صورتی ایران ایجاد کرده است.
این موضوع بخصوص در کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی صادق است. تمام این موارد زمینهساز شرایط مناسبی برای صادرات نمک صورتی قرمز ایران میشود. این کار علاوه بر اشتغالزایی، ارزآوری قابل توجهی نیز در پی دارد.
منبع: بازار سنگ نمک ایران
جهت خرید و فروش این محصول با ما در ارتباط باشید: | ||
مدیر فروش: حسینی
راه های ارتباطی: |
||
شماره موبايل: 09194601519 | ||
سامانه پيامکي دریافت پیشنهادات و انتقادات : 50001040456019 | ||
شماره فکس: 02143852831 | ||
کانال تلگرام: namaksaraa@ | ||
صفحه اینستاگرام: namaksaraa | ||
یست الکترونیکی: info@halito.ir |